Deprecated: array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/rmym1905/tehnici/library/Zend/Registry.php on line 206

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in /home/rmym1905/tehnici/library/Zend/Session.php on line 205

Deprecated: array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/rmym1905/tehnici/library/Zend/Registry.php on line 206
Despre Qwqn-ki-do - Calea tuturor energiilor corporale
 

Despre Qwan-ki-do

Qwan-ki-do

Unul dintre cele mai veritabile stiluri de KUNG - FU care se practica astazi in lume este QWAN KI DO. Sub aceasta denumire este cunoscut de putin timp, dar el isi are originea in vechi tehnici de Arte Martiale si este rezultatul a aproape trei decenii de cautari si studii a unuia dintre cei mai mati experti de Arte Martiale din lume: Maestrul PHAM XUAN TONG. El a fost discipolul Marelui Maestru CHAU QWAN KI care l-a desemnat prin testament ca succesor si depozitar al scolii sale: HE PHAI. In plus el a beneficiat de invatatura VO-ului din partea unchiului sau PHAM TRU (licentiat in Arte Martiale in Vietnam) precum si din partea Maestrilor LONG HO HOI si PHAM THAN SU.


In denumirea acestei noi scoli se gaseste numele Marelui Maestru CHAU QWAN KI. Mai are insa o semnificatie:QWAN (scris QUAN) = ansamblu KI (scris KHI) = energie DO (scris DAO) = cale Deci QWAN KI DO (scris QUAN KHI DAO) inseamna calea tuturor energiilor corporale.


QWAN - KI - DO a luat nastere in anul 1981 in Franta, fiind o sinteza a celor mai celebre stiluri de arte martiale chino - vietnameze. Este rezultatul a peste 25 de ani de studii si cautari efectuate de unul dintre cei mai mari experti in Artele MartialeVietnameze, Marele Maestru PHAM XUAN TONG.


Desi definitia Qwan-Ki-Do -ului este arta de a invinge fara sa lupti si de a convinge fara sa vorbesti, iata ca viata de zi cu zi ne pune cateodata in situatia de a lupta fizic pentru a ne apara pe noi insine, pe cei dragi, si, de ce nu, proprietatea. De aceea, pregatirea tehnica este orientata si catre partea de lupta corp la corp si lupta de strada.


Adevaratul practicant de Arte Martiale este cel care are un respect deosebit fata de lucruri aparent nesemnificative, cum ar fi SALUTUL sau VO PHUC - ul , deoarece sunt simboluri unice pentru toti practicantii de Arte Martiale. Prezentul constituie substanta vie a trecutului; ca urmare, acest respect nu este altceva decat reflectarea recunostintei fata de cei care au pus bazele si au facut sa incolteasca radacinile cele mai adinci ale Qwan Ki Do - ului. Privit astfel, salutul nu mai este un gest automat; el devine o adevarata mica ceremonie la care forma nu mai conteaza, valoarea reala aflindu-se in fond ... In Extremul Orient, practicantii isi accentueaza nota de simpatie si de respect fata de Maestrul sau Instructorul lor, fata de partenerii lor mai varstnici din sala de antrenament; este normal sa vezi un Instructor - 4 DANG dezechipandu-se si impaturandu-si cu veneratie VO PHUC - ul sau un tanar campion impunator ascultand cu capul plecat sfaturile unui batran Maestru.