Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/rmym1905/tehnici/library/Zend/Loader/PluginLoader.php on line 131

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Smarty has a deprecated constructor in /home/rmym1905/tehnici/library/Smarty/Smarty.class.php on line 64

Deprecated: array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/rmym1905/tehnici/library/Zend/Registry.php on line 206

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in /home/rmym1905/tehnici/library/Zend/Session.php on line 205

Deprecated: array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/rmym1905/tehnici/library/Zend/Registry.php on line 206
Karate - Tehnici Martiale - Primul dojo virtual
 

Curs gratuit de Karate

karate


Prezentare curs karate


Bine aţi venit la Tehnici Marţiale! Acest site este un dojo (sală de arte marţiale) virtual, unde aveţi posibilitatea de a învăţa sau perfecţiona stilul vostru de karate. Karate-ul se împarte în mai multe stiluri de karate, ca de exemplu: Karate DO, Karate Shotokan…. . Din punctul meu de vedere fiecare persoană poate să îşi creeze singur stilul lui cu loviturile, şi filozofiile proprii, diferite faţă de alt practicant. De exemplu un practicant poate sa pună accent pe loviturile de pumn şi loviturilor de la sol, pe când alt practicant poate pune accent pe loviturile spectaculoase; alt exemplu poate fi acela în care un practicant se poate baza pe forţă în stilul lui, iar alt practicant se poate baza pe mobilitate şi rapiditate; unui adversar îi place lupta de la distantă, iar altuia îi place lupta din apropiere… . Sunt multe de ales, poate le alegi ca îţi plac poate le alegi că eşti nevoit, de exemplu un practicant mai firav nu poate să aleagă să lupte de aproape şi să se bazeze pe forţă. Ar putea face acest lucru numai dacă ar munci foarte mult la condiţia fizică.

Nu este obligatoriu să îţi creezi stilul propriu stil numai din karate, poţi să studiezi (şi recomand) şi alte stiluri, să înveţi filozofia şi loviturile şi să alegi ceea ce crezi că este mai recomandat pentru tine. În acest site o sa încerc să vă prezint cât mai multe tipuri de antrenamente, de lovituri, combinaţii şi teorii, din care voi să aveţi posibilitatea de a alege.


Dar cam atât cu trăncăneala, şi să mă apuc să vă spun în mare cam ce cuprinde acest site. Eu mi-am luat libertatea să îl împart în mare în 9 paşi.


Pasul I. Pentru început o să vă învăţ cum să vă antrenaţi pentru mobilitatea corpului, precum şi câteva exerciţii pentru condiţie fizică.


Pasul II. O să fie acela de poziţii şi deplasări. Aici veţi învăţa ce poziţii să folosiţi în luptă precum şi deplasările pentru acestea. Tot în acest pas ar trebuii să intre şi căzăturile, adică să învăţaţi cum să cădeţi.


Pasul III. O să fie din punctul meu de vedere cel mai important pas pentru că aici veţi învăţa să vă apăraţi.


Pasul IV. O să fie pasul în care veţi învăţa loviturile de pumn, precum şi pe cele de coate.


Pasul V. Este pasul la care mulţi dintre voi abia aşteptaţi să ajungeţi, sau la care mulţi o să săriţi direct. Eu aş recomanda să se ia fiecare pas în parte, în ordinea cum le-am pus, că doar oi fi ştiut eu ceva de i-am pus în aceasta ordine. Pasul V reprezintă loviturile de picioare şi loviturile de genunchi.


Pasul VI. Va fi un pas chiar mai interesant decât pasul V deoarece aici v-om învăţa cum sa combinăm toate loviturile si toate poziţiile. După ce terminaţi acest pas înseamnă de deja ştiţi bazele karate-ului şi puteţi trece la lucruri mai avansate. Oricum, dacă treceţi prin aceşti paşi superficial asta nu înseamnă că aţi învăţat nimic . Mai ales că pasul I este pasul care trebuie să îl faceţi la orice antrenament. Eu zic, că pentru a învăţa aceşti 6 paşi îşi trebuie aproximativ 6 luni (depinde şi de capacitatea fiecărei persoane de a învăţa precum şi de timpul pe care îl atribuie antrenamentelor).


Antrenamentul şi repetatul sunt părinţii învăţăturii.


Pasul VII. Este pasul în care puteţi învăţa cum să folosiţi toate cunoştinţele dobândite până acum în anumite situaţii de autoapărare.


Pasul VIII. Este un pas unde nu veţi învăţa lovituri eficiente dar veţi învăţa lovituri spectaculoase. Este un pas greoi dar în acelaşi timp foarte distractiv.


Pasul IX. Pasul acesta este pasul spre perfecţiune. Acesta este cel mai greu pas dintre toţi paşii, deoarece aici este vorba de antrenamente speciale atât pentru musculatură rezistentă, cât şi întărirea oaselor. Majoritatea acestor sunt antrenamente de shaolini.


Cam aceasta a fost partea de predat, dar o să mai adăugăm câteva secţiuni cu exemple de antrenamente, articole, video …. Acum am terminat cu prezentarea acestui site aşa că hai să ne trosnim degetele şi să ne apucăm de muncă.